Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringens politik tar Sverige ur krisen

I dag presenterar Alliansregeringen mandatperiodens sista budget. Det är en budget som präglas av fortsatt ansvar för Sverige – för de offentliga finanserna, för jobben, samt för ökad tillgänglighet och kvalitet i vård, skola och omsorg. Det är en budget som främjar fler i arbete och färre i utanförskap.

Annons

Och det är en budget som innehåller kraftfulla satsningar för att ta Sverige ur krisen och lägga grunden för en stabil och tydlig återhämtning.

Allianspartierna vill jobba Sverige ur krisen. Det är endast genom att fler arbetar, betalar skatt och bidrar till vårt gemensamma välstånd som välfärden kan utvecklas. Endast detta möjliggör satsningar i form av till exempel sänkt skatt för pensionärer och höjda studiemedel som presenteras i höstens budget.

Att värna och förstärka arbetslinjen är därför fortsatt regeringens viktigaste uppdrag. Skattesänkningarna till framför allt låg- och medelinkomsttagare ökar sysselsättningen och gör det mer lönsamt att arbeta. Genom det fjärde jobbskatteavdrag som nu införs, kommer en sjuksköterska eller metallarbetare, sammantaget att få närmare en extra månadslön i plånboken varje år. Det ökar individens självständighet och möjligheter att utforma sitt eget liv.

För att fler ska komma i arbete måste utanförskapet brytas. Vi vill se ett Sverige, där allt färre blir långtidssjukskrivna eller förtidspensionärer. Men i kölvattnet av den djupa lågkonjunkturen ökar dessvärre arbetslösheten. Därför satsar regeringen på aktiva åtgärder inom utbildning och arbetsmarknadspolitik för att underlätta omställningar och förhindra passivt bidragsberoende.

För att fler ska komma i arbete måste den oacceptabelt höga ungdomsarbetslösheten bekämpas. Därför aviserar Alliansregeringen i budgeten, bland annat fler insatser för unga inom jobbgarantin, ett särskilt stöd till ungdomar som saknar gymnasiekompetens och ett innovationsprogram för unga entreprenörer.

För att fler ska komma i arbete måste företagsklimatet förbättras och fler företag starta och växa. Alliansregeringen fortsätter därför att göra det enklare och billigare att anställa och att driva företag. Egenavgifterna sänks, företagares sociala trygghet förbättras, trösklarna för att starta nya företag sänks och det blir lättare att gå mellan anställning och eget företagande.

Alliansregeringen satsar Sverige ur krisen genom en ansvarsfull politik med arbetslinjen i fokus. På så sätt lägger vi grunden för ett mer konkurrenskraftigt Sverige där fler är delaktiga och bidrar till vår gemensamma välfärd.

Riksdagsledamot

Riksdagsledamot

Riksdagsledamot

Partisekreterare

Mer läsning

Annons