Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen visar känslolöshet

Jag tycker synd om KD-ledaren, Göran Hägglund, som av de övriga i regeringen tydligen betraktas som "lillponken" i regeringen. Han behandlas nästan så i alla fall, ska tydligen hålla käft!

Alla övriga Maud Olofsson, Reinfeldt, med flera står och flinar belåtet över sitt känslolösa beslut. Göran Hägglund är den som mest visar mänskliga känslor. Heder åt honom.

Beslutet ja, att vi pensionärer får vänta med skattelindringen.

Kanske det inte ens blir 2013/2014, då kommer säkert femte skatteavdraget för arbetande. De övriga i alliansen driver säkert igenom det då. Sätter väl munkavel på Hägglund innan!

Man blir ju förbaskad när man tänker på orättvisan som regeringen fortsätter med. Vilket land utanför Sverige har sådana skatteregler?

Varför ska vi pensionärer som arbetat ett helt liv straffas för det med högre skatt än de som arbetar? Diskriminering av åldersgrupp är absolut förekommande här. Vad säger diskrimineringsombudsmannen, DO?

Jo, det anses inte som diskriminering! Byt ut DO, pensioneras!

Trösten i detta skattebeslut ska bli, att vi ska få lite högre hyresbidrag? Bidrag, bidrag, det tycker ju inte alliansen om, så varför inte ge oss skattelindringen som utlovats, så slipper ni kallas för en bidragsregering ni också. Sossarna har ju tidigare, av nuvarande regering, fått den stämpeln på sig.

Pensionärsförbunden, de fem stora, protesterar högljutt, vad hjälper det? Nej, det är i politikens värld man bara kan försöka påverka, och det hoppas jag verkligen att alla övriga också gör.

Roland Laurin, Sveriges Pensionärers Intresseparti, gruppledare kommunavdelning SPI Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel