Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen missgynnar pensionärer

Två pensionerade kvinnor, kallar sig för Pantertanter, i en stad i Mellansverige har tagit strid mot kommunalrådet i kommunen.

Detta efter att de har lämnat in, och fått avslag, på en skrivelse med begäran om fria bussresor för pensionärer över 70 år.

Skrivelsen inlämnades för cirka två år sedan, och de fortsätter att driva frågan. Nu kommer de att fortsätta med krav på folkomröstning.

Kommunalrådet, moderat, säger vidare, att pensionärerna kommer i framtiden att bli den folkgrupp som har bästa ekonomin. Därmed tycker han väl att vi har det så bra ekonomiskt ändå.

Detta har retat upp Pantertanterna till den milda grad, så de fortsätter ihärdigt sin kamp för fria bussresor för pensionärer över 70 år. Sådant krav har också förekommit i kommunfullmäktige i Söderhamn, men här avslogs det på grund av orättvisa mot ungdomarna.

Kommunalrådets i Sydsverige svar, bra ekonomi, jovisst.

De som arbetar nu och går i pension om några år, och i dagsläget är gifta par, sambor, och som enligt riksradion har en snittlön, mannen cirka 30 000 kronor per månad, och kvinnan 25 000-26 000, får säkert en väldigt bra ekonomi som pensionärer.

Ett par med sådant familjeförhållande har alltså en inkomst på cirka 55 000 kronor tillsammans, åtnjuter också skatteavdragen, helt klart att de får det bra. Kanske det som kommunalrådet tänker på.

Men hur är det, och blir det för de ensamstående som kanske valt ensamlivet, eller blivit änkor, änkling, med låg pension? De hamnar inte i den gruppen.

Många har den uppfattningen, att om man lever ensam så har man det bra. De ska dock betala sin hyra, mat med mera, det vill säga allt som kostar i hushållet.

Också det sista, Regeringen väljer att gynna krogarna istället för oss pensionärer, och detta förslag kostar staten mycket mer än om pensionärerna får skattelindring 2012.

Orättvisa? Bedöm själva!

Roland Laurin

SPI Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel