Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen måste hålla sina löften till lärarna

Den 6 september är det dags för skolans dag. Skolans dag är ett tillfälle att uppmärksamma skolan och lärarnas betydelse.

Utbildningsminister Jan Björklund återkommer ofta till att lärare är ett av Sveriges viktigaste yrken. Och visst är det så: lärarna och skolan är själva grunden till att Sverige kan fortsätta att vara en kunskapsnation.

Läraryrket är en förlustaffär ur ett livslöneperspektiv, jämfört med att börja arbeta direkt efter gymnasiet. Så kan vi inte ha det om vi vill locka nya talanger till läraryrket. I dag väljer allt fler bort läraryrket på grund av de låga lönerna. Fokus måste nu riktas mot att snabbt göra läraryrket mer attraktivt. Lärarförbundet efterlyser därför 10 000 kronor mer i månaden för Sveriges lärare. En svensk lärare som får jobb i Norge kan höja sin lön med 14 000 kronor.

Det hög tid att regeringen tar ansvar och lever upp till sina löften om statliga pengar till höjda lärarlöner. Vilken dag kan vara bättre att lansera ett sådant förslag på än just skolans dag?

Lärarförbundet i Hudiksvall

genom

Elisabeth Swedman

ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel