Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regerande mästaren mot mesta mästaren i modern tid – klart att Sporten livesänder DM-finalen i fotboll

Edsbyn vann DM 2018, Team Hudik har vunnit turneringen flest gånger i modern tid.
På tisdag kväll gör division 2-laget upp med division 1-laget på Ön i Edsbyn – Sporten sänder DM-finalen live.
– Kan Edsbyn knäcka Ljusdal så kan dom givetvis bli riktigt svåra för Team Hudik att hantera i finalen också. Vi går för en spännande finalmatch på Ön, säger Sportens nyhetschef Rikard Bäckman.

I slutet av maj livesände Sporten DM-finalen för herrar, när division 2-laget HuFF slog division 3-laget Bollnäs GIF efter straffläggning på Sävstaås.

– Det är en av de matcher vi livesänt den här säsongen som setts av allra flest av er användare, konstaterar Rikard Bäckman, nyhetschef sport Helahälsingland.

Vi bjuder nu på höjdpunkterna helt fritt från den matchen. Du ser dem i TV-spelaren här nedanför.

På tisdag 30 juli är det dags för damernas DM-final i Hälsingland. Givetvis livesänder vi den också. Matchen har avspark 19.30 – så vi kickar igång vår sändning 19.25.

– Vi har ju sänt en hel del Ljusdal och Team Hudik i respektive serie den här säsongen. Nu får vi till hälften en lite ny bekantskap att följa live, nämligen Edsbyn, säger Rikard Bäckman.

För det är så det är – regerande distriktsmästaren Edsbyn möter Team Hudik i finalen på Ön.

Så här var vägen fram till finalen i korta drag:

Gruppspelet spelades i mars månad. Där gick Team Hudik rent och vann alla sina tre matcher. Bollnäs tvåa i gruppen och Edsbyn trea med en seger och två förluster. Då Iggesund hade dragit sig ur så kom Näsviken sist och tog sig därmed inte vidare till semifinal.

Väl i semifinalen stod division 2-laget Edsbyn för en riktig skräll när då man skickade ut Ljusdal, förra säsongen i elitettan. Ljusdal var direktkvalificerat till semifinalspelet.

I den andra semifinalen tog Elin Åslund Team Hudik till final efter att hon avgjort mot Bollnäs, 4–3, i 90:e minuten.

– Kan Edsbyn knäcka Ljusdal så kan dom givetvis bli riktigt svåra för Team Hudik att hantera i finalen också. Vi går för en spännande finalmatch på Ön, säger Rikard Bäckman.

DM-SEGRARE DE 10 SENASTE ÅREN:

2018: Edsbyns IF FF

2017: IF Team Hudik

2016: Ljusdals IF

2015: Ljusdals IF

2014: IF Team Hudik

2013: Ljusdals IF

2012: IF Team Hudik

2011: IF Team Hudik

2010: IF Team Hudik

2009: IF Team Hudik