Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redo för start

SMK Söderhamns Magnus Bergström inleder rallycross-SM i värmländska Höljes på lördag.

Annons

Magnus är startklar

Men som förstaårssenior i en relativt ny bil och med idel nya konkurrenter brummandes utanför kupéfönstret är han mycket väl medveten om att det blir ett tufft förstaår.

– Det är en tajt klass med många duktiga förare. Jag siktar på en full SM-säsong (fyra tävlingar) och en topp 10-placering sammanlagt, säger 22-åringen dagarna före avresan mot premiären.

Magnus Bergström inledde karriären svenskt, i en Volvo, men har lagom till seniorsäsongen fått fason på en krockskadad fransos, en Peugeot 206.

– Jag blev klar med den lite sent förra året, men hann i alla fall köra två tävlingar. Jag tycker om den. Det är en fräck modell på bil, liten och smidig och den har fungerat förr, säger Magnus Bergström och syftar på att han inte är den första föraren som rattar en Peugeot runt en rallycrossbana.

Klassen han kör heter RC Super nationell max 2 400 kubik.

Klas Örnklint