Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redo för nästa steg

Avancemanget till division 2 har blivit ett lyft för Gluggen.
Men nykomlingen väljer ändå att ligga lågt inför årets säsong.
– Målsättningen är att hålla oss kvar och fortsätta att utveckla klubben, säger tränaren Andreas Roos.

Förra säsongen slutade för Gluggens del med en andraplats i division 3. Men till en början var det inte alldeles givet att det skulle bli någon uppflyttning.

Det var först efter Ljusdals avhopp i slutet av april som Gluggen erbjöds en plats i tvåan.

Sex månader och 13 träningsmatcher senare känner sig nu klubben redo för seriepremiären på lördag.

– Vi har gått och längtat efter den 1 oktober och vill att allt ska dra i gång, säger den spelande tränaren Andreas Roos som menar att avancemanget till division 2 blivit ett lyft för hela klubben.

– Det mesta är både proffsigare och seriösare jämfört med tidigare.

Gluggen har bland annat sneglat lite på grannen Söderhamns IBF.

– De har lyckats få till det bra med damlaget. Målsättningen är att hålla oss kvar i serien och försöka utveckla föreningen för att behålla innebandyn i Söderhamn på en bra nivå.

Den nya attityden är också tänkt att ska märkas på planen.

– Vi tror på det vi gör och pumpar på med det. I många av träningsmatcher har vi hamnat i underläge men sedan jobbat oss in i matchen.

Några förstärkningar både på back- och forwardssidan gör att tongångarna är om än åtminstone lite försiktigt positiva. Henrik Landström från Wallvik och den tidigare hockeyspelaren i S/L, Fredrik Sandberg, har tillsammans med Peter Andersson svarat för många av målen framåt under försäsongen.

Även backen Fredrik Nilsson som är tillbaka efter en sejour i Runsten och målvakten Mattias Berg-Larsson kommer att spela viktiga roller under säsongen.

– Men det är framför allt laget som måste fungera. Det kommer att bli en hel del matcher där vi nästan bara får försvara oss.

– Men jag tror att det passar oss bra. Vi har spelat som bäst mot bättre motstånd på försäsongen.

Serien inleds med två derbymatcher direkt för Gluggen. På lördag väntar Alfta på bortaplan och sedan på onsdag kommer Håsta på besök till Idrottshallen.

– Det blir tufft. Vi går in i serien som underdogs och de är svårspelade i sin lilla hall. Men vi har slagit Alfta förut och kan med rätt inställning göra det igen, säger Andreas Roos.