Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redo att ta över i Hudiksvall

Hudiksvall behöver en ny politisk ledning. Och allianspartierna i Hudiksvall är både villiga och väl förberedda för att gemensamt utgöra denna nya ledning.
Det här framgick klart och tydligt då de fyra borgerliga partierna tidigare i veckan presenterade det gemensamma program som Hudiksvallsalliansen går till val på.

Förutsättningarna är därmed riktigt goda för att det maktskifte ska komma till stånd som väljarna i Hudiksvall egentligen bad om redan för fyra år sedan. När rösterna räknades samman visade det sig att fler hade rösta på oppositionen än på majoriteten, men på grund av valkretsindelningen fick Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ändå fler mandat och kunde därmed fortsätta att styra kommunen.

Den här gången förefaller allianspartierna att vara mer samtrimmade än tidigare och med Sven Bergström (C) som frontman har man en politiker som både har ett starkt förtroende och en gedigen erfarenhet.

Det här gör sammantaget Bergström till helt rätt person att kliva in och ta över ordförandeklubban i kommunstyrelsen.

Det är knappast överraskande om Hudiksvalls nuvarande kommunstyrelseordförande Sven-Åke Thorsen (S) går runt och är lite extra orolig för vilka valsedlar som väljarna ska placera i valurnan. Sannolikheten är stor för att Thoresens roll blir en helt annan efter valet den 19 september.

Med Bergström och övriga alliansen vid rodret skulle Hudiksvall få en politisk ledning som kan förbättra företagsklimatet i kommunen, öka valfriheten inom vård, skola och omsorg, bidra till att det utvecklas alternativ till den kommunalt drivna verksamheten samt stärka kommuninvånarnas självbestämmande.

Hudiksvalls kommun och dess invånare skulle må riktigt bra av ett maktskifte.