Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redo att skylta upp Söderhamn

Det händer kul saker i Söderhamn nu. Det gäller handeln, infrastrukturen – och utvecklingsmöjligheterna för de lokala näringarna.

Tillväxtrådet hade en hel del positiva saker att diskutera på sammanträdet på tisdagen. Rådets ordförande Sven-Erik Lindestam låter riktigt nöjd när han listar allt som hänt – och är på väg att hända – på plussidan i kommunen:

- Handeln har haft ett bra i år. Ica Alen och Barnens hus är på väg att bygga ut. En ny hälsocentral på E-center. Samarbetet mellan lokala aktörer på fastighetssidan i centrum öppnar möjligheter att etablera mer affärsverksamhet här. Infrastrukturen har förbättrats med öppnandet av nya Forsbackabron och en ny bussomstigningsplats, säger han.

På infrastruktursidan finns också "nya" E4 mellan Enånger och Hudiksvall, som invigs om tre veckor. Med bättre och snabbare väg ska fjällturisterna lockas att överge riksväg 83 och komma närmare Söderhamn, är förhoppningen.

Söderhamn ska bli bättre på att visa upp sina vackra sidor, därför tar Tillväxtrådet initiativ till att det ska sättas upp elektroniska skyltar vid E4. Det hänger bara på pengarna.