Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rebin tar över i Kungsgården

Rebin Akram vågade öppna sin restaurang och pizzeria i Kungsgården 1 april. Han satsar på färska råvaror, hoppas få utskänkningstillstånd och att hans ställe ska bli byns samlingspunkt.

Rebin Akram kom till Sverige för tio år sedan. Han var 16 och bodde den första tiden i Uppsala. Ganska snart flyttade han till Gävle och fick jobb som diskare.

- Efter några veckor tyckte chefen att jag skulle prova att jobba i kallskänken, berättar han.

Det gick bra och efter några månader avancerade han till grillen. Sedan dess har han kockat i tio år i centrala Gävle.

Så såg Rebin Akram på internet att Norrala pizzeria och restaurang var till salu. Ägaren fanns på nära håll, även han i Gävle, och snart hade de gjort upp affären.

Rebin hade varit i Söderhamn en gång tidigare men aldrig i Kungsgården.

Under fyra månader har han nu fräschat upp lokalerna. Han har snickrat och målat för första gången i sitt liv. Nu finns det bland annat en handikapptoalett och ett personalrum utöver en del andra förbättringar.

I Kungsgårdens restaurang och pizzeria, som är det nya namnet, är halvfabrikat bannlysta.

- Jag arbetar bara med färska råvaror, det är viktigt för mig, säger Rebin medan han på fem minuter snor ihop en bättre lunch till sig själv; grillad oxfile med färska, stekta grönsaker, klyftpotatis och pepparsås. Toppat med en näve timjan.

Den första tiden ska han känna sig för. Går det bra och han får utskänkningstillstånd blir det pub med musik och trubadur.

- Framför allt vill jag att det här ska vara samlingspunkten i byn, säger Rebin Akram.