Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reaktioner på nya busslinjerna

Länstrafikbolaget X-trafiks kommande omläggning av bussturerna i västra kommundelen har vållat reaktioner hos läsarna. Vi har vidarebefordrat deras undringar till trafikplanerare Andreas Eriksson.

Annons

• "Om man läser X-trafiks reklamblad beträffande kommande (förbättrad) trafikomläggning, kan man inte tolka det på annat sätt än att Mohed tappar alla bussförbindelser med övriga kommunen. Det kommer att bli ett j-la liv när 80-plussarna får börja stappla ut till riksväg 50 för att ta sig till E-Center.".

Svar: Vi beklagar att det i vårt reklamblad saknades information om att linje 68 ska börja trafikera Mohed. Det är alltså möjligt för den som inte kan/vill gå till hållplatserna för linje 100 på riksväg 50 eller till hållplats Myskje (linje 64) att åka med linje 68 till Bergviksskolan och där byta till linje 64 mot Söderhamn.

• "Linje 100 ska inte gå igenom Mohed längre för att resan mellan Bollnäs och Söderhamn ska gå fortare. Att effektivisera någon tur är OK, men att ta bort alla är helt oacceptabelt. Både pendlare och de i behov av vård är beroende av bussen i båda riktningarna.

Och hur är det tänkt för alla som vill besöka Mohedsbingon sommartid? Då kommer många både från Bollnäs och Söderhamn. Stackars er i Skärså, ni får gå i vinteride!".

Svar: Vi hänvisar till linje 100 på riksväg 50.

• "Hur blir det för de elever i skolår 1-9 som åker från Bergviksskolan med buss och i dagsläget byter i Mohed till linje 100 för att komma hem?".

Svar: För den som bor i Söderhamns kommun och är skolskjutsberättigad kommer kommunen att ordna skolskjutsar.

Som stod att läsa i tisdagens tidning träder den nämnda omläggningen av busstrafiken för linjerna 100, 68 och 64 i kraft från och med 14 juni. Huvudsyftet med omläggningen är att korta av restiderna, vilket även gäller för de som tar bussen (linje 64) från Holmsveden.