Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvis skatt för alla

Tror inte alliansregeringen att pensionärer också måste äta, klä sig, kanske byta spis, tv, reparera bilen, gå till frisören och så vidare?

Vid flera tillfällen på denna tidnings debatt- och insändarsidor har jobbskatteavdraget försvarats och motiverats. LO:s ekonomer dömde nyligen ut hela resonemanget om jobbskatteavdraget som sysselfrämjande och anser att det gett ringa effekt till en mycket hög kostnad, med andra ord en ineffektiv och mycket dyrbar sysselsättningspolitik. Nu kommer argumenten att detta skatteavdrag ger möjlighet till ökad konsumtionen som därmed sätter ”snurr på hjulen” i produktionen.

Om det är sant så frågar jag och många med mig

• Tror inte alliansregeringen att om pensionärer fick mer i plånboken skulle vi också konsumera mer?

• Tror inte alliansregeringen att pensionärer också måste äta, klä sig, kanske byta spis, tv, reparera bilen, gå till frisören och så vidare?

• Eller är det så att alliansregeringen tror att om pensionärer fick mer i plånboken skulle vi ”sy in pengarna i madrassen”?

Vi i PRO kräver inte mindre skatt men rättvis och det är ett krav vi aldrig ger upp!

Anna-Maria Winblad

PRO:s samorganisation i Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel