Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättsläkare och tekniker vittnar

Mannen som mördades vid Björktjäratjärn i december förra året hade 42 hugg- och skärskador. I dag ska rättsläkaren som undersökte mannens kropp vittna i rätten.

Vi rapporterar direkt.

Rättegången om mordet på en 33-årig man i Bollnäs är framme vid sin sjätte och näst sista dag. Hela dagen i Hudiksvalls tingsrätt ska ägnas åt vittnesförhör.

Först ut i vittnesbåset är den man som greps dagen efter mordet och under en tid var misstänkt för mord. Han är inte längre misstänkt för brott, men befann sig i närheten av brottsplatsen när mordet skedde. Även hans flickvän ska förhöras. Hon var en tid misstänkt för skyddande av brottsling, men också hon är avförd som misstänkt. Hon träffade dock den mordåtalade 22-åringens flickvän efter mordet, som är åtalad för skyddande av brottsling.

Därefter ska kriminalteknikern som ledde den tekniska undersökningen av brottsplatsen vittna. Det ska även hållas förhör med rättsläkaren som undersökte 33-åringens kropp och med rättsläkaren som undersökte de båda mordmisstänkta männen.

Vi rapporterar direkt från hela rättegången, med start klockan 9.30. I rapporteringen kan du ställa frågor till våra reportrar på plats.

Om du surfar in via mobil - använd denna länk för att komma till liverapporteringen.