Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättsläkare i fokus i mordrättegång

Christian Larsson utsattes för ett omfattande våld innan han dog. I dag ska hovrätten granska rättsläkarens slutsatser om styckmordet.

Annons

Mordrättegången i hovrätten är nu inne på den femte dagen. I dag ska rätten titta på videoinspelningen av det förhör som hölls med rättsläkaren i Hudiksvalls tingsrätt i våras. Då berättade hon bland annat att det inte går att säga vilket knivhugg som dödade Christian Larsson. Men flera av skadorna var så allvarliga att var och en av dem hade kunnat leda till döden.

I dag under rättegången finns det också möjlighet för parterna att ställa kompletterande frågor till rättsläkaren.

Hovrätten för nedre Norrland har i fyra dagar lyssnat och tittat på flera inspelade förhör från rättegången i tingsrätten om Bollnäsmordet. Det är förhör med de tre morddömda, med den mördade Christian Larssons pappa och med många vittnen.

Under eftermiddagen är det tänkt att åklagaren och advokat K-G Myhrberg, målsägandebiträde för mordoffrets anhöriga, ska hålla sina slutanföranden. De ska sammanfatta hur de tolkar bevisen och redovisa sina argument för hur de åtalade ska dömas när det gäller brottsrubricering, påföljd och skadestånd. På torsdag blir det försvarsadvokaternas tur att göra det.

I tingsrätten dömdes Dennis Jonsson till 12 års fängelse för bland annat mord och brott mot griftefriden. Johan Flykt dömdes till 11 års fängelse för bland annat mordet. Andreas Clarström dömdes till 10 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Christian Larssons mor och far tilldömdes totalt nära 180 000 kronor i skadestånd.