Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättigheter för handikappade

Omsorgsnämnden har godkänt utvecklingsplanen för stöd och service till personer med funktionsnedsättningar i Ljusdals kommun.

I utvecklingsplanen fastställs det att personalen som värdegrund ska ha en medvetenhet om arbetets personliga och känsliga innehåll samt den funktionsnedsattes utsatthet. Informationsteknik ska användas i större utsträckning för att förbättra och effektivisera många delar av handikappomsorgen.

Personer med funktionsnedsättningar ska även enligt planen få tillgång till bättre och lämpliga bostäder. Det för att motverka att personer hamnar i ett boende där de blir passiva och begränsas i aktiviteter som de önskar delta i.

Omsorgsnämnden ska även i större utsträckning använda sig av kundundersökningar, arbeta för en bättre miljö och jämställdhet samt mångfald.

Utvecklingsplanen tas upp till beslut i kommunfullmäktige.