Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfull nära köra på pappa med barn

Den 27-årige man från Söderhamns kommun som stått åtalad för en lång rad drogrelaterade brott dömdes på måndagen.

Det var i mars i år som den 27-årige söderhamnsmannen greps och frihetsberövades efter att olovligen ha tagit sig in i en bostad i Järvsö. Dessförinnan hade mannen under en tio månaders period gjort sig skyldig till ett stort antal brott som begåtts i så väl Hälsingland och Ångermanland som Västmanland och Gästrikland.

Mannen ska bland annat vid flera tillfällen ha framfört olika bilar under påverkan av narkotika. Vid ett tillfälle, då han jagades av en polisbil, valde mannen att köra in på en gång- och cykelväg där en pappa med två barn fick kasta sig undan för att inte skadas.

Efter en fyra dagar lång rättegång yrkade åklagare Peter Helsing på att 27-åringen skulle dömas till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan med alternativstraffet ett år och fyra månaders fängelse.

Nu har domen fallit och 27-åringen döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, och övervakning i ett år och tre månader. Om fängelse i stället valts skulle straffet ha blivit ett år och två månader.

Enligt domen har mannen gjort sig skyldig till 16 olika brottstyper vid sammanlagt 35 tillfällen under den tio månader långa brottsperioden.

27-åringen döms även att betala strax över 50 000 kronor i skadestånd till de drabbade brottsoffren. I domen fastställs även att inbrottsverktyg, 220 liter diesel samt två av mannens bilar ska förverkas för att förhindra fortsatt brottslighet.