Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättegången mot läkaren avslutad

I går avslutades rättegången mot den läkare, som i slutet av mars ska ha hotat två andra läkare, två undersköterskor och en sjuksköterska till livet på akutmottagningen på Gävle sjukhus. Han är även misstänkt för misshandel och sexuellt ofredande.

Annons

Läkaren erkänner hoten, men säger samtidigt att han inte minns något efter att ha slagit sig illa i huvudet när han ramlade utför en trappa på Heartbreak Hotel samma kväll. Han fördes till sjukhuset i ambulans. En stund senare inträffade det som han i går stod inför rätta för. Sitt beteende och hoten förklarar han med det trauma mot den främre hjärnhalvan som fallet ska ha orsakat.

Det argumentet gav dock inte åklagaren Christer Sammens mycket för eftersom läkaren vid ett tidigare tillfälle betett sig våldsamt när han ska ha försökt dra ut ett par ur en bil och kallat föraren för "neger", detta utan hjärnskada.
– Det är klart att har man inte tillgång till sin hjärna, då kan man inte hållas ansvarig för sina gärningar. Men eftersom han är åtalad för en ganska likartad händelse i oktober anser jag att det är en konstruerad invändning, säger Christer Sammens.

Vid händelsen på akutmottagningen ska läkaren även ha misshandlat sin fru. Det nekar dock båda han och frun till.
Under gårdagens förhandling togs åtalspunkten om sexuellt ofredande upp. Läkaren misstänks ha tafsat på en kvinna inne på nattklubben och på en kvinnlig ambulanssjukvårdare.
Dom faller den 28 september.