Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Rätt så mycket i förhållande till vårt mandat”

Åsa Lindestam (S) frågar (
27/4
) vad jag har gjort för ett stoltare, grönare landskap? skriver Olle Persson i en replik till Åsa Lindestam.

Jag och min familj har på bästa sätt försökt förvaltat det tidigare generationer skapat, vi har återtagit tidigare åkermark, som skogens krafter försökte ta över, vi försöker hänga med i utvecklingen på bästa sätt, vi har odlat ekologiskt sedan 1987, vi förädlar vår produktion, så att den är säljbar direkt till konsument, vi värmer upp våra hus med återvinningsbar energi, ved. Vi borde göra ännu mer, och kämpar idogt vidare.

Beträffande KD så har de verkat för gröna näringar sedan jag blev medlem 1995 men absolut inte tillräckligt, rätt så naturlig följd av det är att undertecknad försöker på bästa sätta påverka partiet att värna om vår självförsörjningsgrad. Min åsikt är att inte något parti gör det, för då skulle det inte se ut som det gör, snart 40 procent självförsörjning. Nedmonteringen av svenskt lantbruk påbörjades 1990, sedan har lönsamheten successivt försämrats, förutom något år direkt efter EU inträdet 1995.

Jag vill vare sig skylla på någon eller framhålla något parti i denna fråga, utan bara belysa nödvändigheten av att arbeta för ett återställande av självförsörjningen, vilket även leder till minskad arbetslöshet.

Olle Persson

kristdemokrat

I och med detta inlägg flyttar vi eventuella ytterligare repliker mellan Åsa Lindestam och Olle Persson ut på helahälsingland.se.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel