Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt investering kan vara en besparing

Under den här tiden har jag tydligt märkt att ledordet är spara. Spara är inte fel men viktigare är att spara klokt, det vill säga alltid vara öppen för att skapa intäkter till kommunen.

Annons

Att skapa intäkter behöver inte alltid kosta pengar men förmodligen arbete och tid. Att skapa intäkter är också att ha medborgare som mår bra och vill bo och verka här. Att skapa intäkter är en kommun som har tillväxt, jobb, inflyttning, turism, ja allt som utvecklar kommunen.

Jag tror vi måste gå till källan på våra problem, samtidigt som vi håller ner de skenade kostnaderna. Det är inget lätt jobb det vet jag! Om vi bara försöker spara oss ur en ekonomisk kris utan att satsa och förändra tror jag vi biter oss själva i rumpan. Det verkar som vi hela tiden får nya sparkrav tillbaka som ett brev på posten.

Har vi nått brytgränsen där sparandet slår tillbaka mot oss? Det finns många saker att göra, men först måste vi få in tänket att rätt investering är en besparing.

Tomas Brånedal

Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel