Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ratar Sandviken – kan välja Edsbyn

I förra veckan blev den 15-årige LBK-talangen antagen till bandygymnasiet i Sandviken, men han väljer att tacka nej.
– Det handlar inte om bandyn, utan mer att det måste funka med allt annat också, säger han.

LBK:s Filip Ljus har haft ett fullspäckat program under vintern: Inhopp i Elitserien med A-laget, spel i P 16- och U 18-elitserien, där det i den senare blivit 21 mål på fyra matcher.

I förra veckan mottog han också beskedet att han kommit in på bandygymnasiet i Sandviken. Ett erbjudande han väljer att avstå från.

– Det är ett jättebra upplägg där, men jag måste väga in allt. Jag kom fram till att det inte passar optimalt med de övriga studierna

Men även om Sandviken är ute ur bilden, så saknas inte uppslag på annat håll. Ljus funderar just nu över ett erbjudande från Edsbyn samt en klubb han väljer att hålla hemlig.

– Jag kommer att ta ett beslut väldigt snart om hur det blir framöver, säger han.

Samtidigt som bandytalangen funderar väntar serieavslutning med Edsbyn/Ljusdals P 16-lag mot Östersund i helgen - en serie laget redan vunnit. Sedan drar slutspelet i gång, samtidigt som det kan bli fler inhopp i A-laget i LBK:s kommande elitseriekval. Och 15-åringen själv tycker att säsongens inhopp i A-laget har varit värdefulla.

– Det en stor skillnad på Elitserien mot att spela i P 16, men tack vare att jag fått de matcherna känner jag att jag orkar mer och mer. Det är viktigt när det är tätt med matcher, säger Filip Ljus.

En annan LBK-talang som kommit in på bandygymnasiet i Sandviken är P 16- och U 18-spelaren Kalle Wallin. Han väntar dock med sitt beslut till efter säsongen om det blir en flytt till Sandviken eller inte.

– Jag har tackat ja, men jag har fortfarande tid att bestämma mig, säger han och utvecklar:

– Bandygymnasiet är en jättebra möjlighet, men vi får se vad jag bestämmer mig för.