Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rastplatser viktiga i jakt på turister

Den 5 oktober öppnas nya E4 mellan Hudiksvall och Enånger, och med det nya möjligheter för turism och handel. Men då gäller det att få fjällturisterna att trampa på bromsen.

Det har pratats om att "fjällkaravanen" troligen kommer att välja riksväg 84 i stället för den olycksdrabbade 83:an. Men det är ingen självklarhet att de kommer att hitta till Hudiksvall.

Kommunen har ansökt om att få sätta upp informationstavlor på tre av de nya rastplatserna efter europavägen. Där ska det bland annat göras reklam för stadens sevärdheter och företag. Men stadens handlare efterlyser mer engagemang och tydligare svar.

– Det gäller att ha något som får folk att haja till och inte missa Hudiksvall. Det kan till exempel handla om att informera om att strömmingen har gått till, eller att det är öppen scen på Möljen en viss kväll, säger Toni Björklund på Hudik City.

Både kommunen och Hudik City skulle helst se att det blev digitala skyltar. Det skulle göra det enkelt att byta ut budskapet i dem, men det är förstås en kostnadsfråga. I dagsläget finns det inga pengar till elektroniska lösningar.

På sikt ska även den stora Glada Hudik-skylten, som i dag står vid Långsjön, att flyttas ut till den nya vägen.