Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasistiskt uttalande om kurder på Facebook

Fullmäktigeledamoten Kerstin Holmström (M) skrev nyligen flera nedsättande inlägg om kurder på sin Facebooksida.
– Det var dumt gjort, men det var en desperat åtgärd, för jag hade ingen att prata med just då, säger hon.

Annons

Kerstin Holmström sitter med i styrelsen för Moderaterna i Söderhamn. Efter valet blev hon en av partiets sju ledamöter i kommunfullmäktige samt ersättare i kultur- och samhällsutvecklingsnämnden.

Hon har ett par års erfarenhet av politiken, och hon har enbart deltagit i tre av kommunfullmäktiges fyra sammanträden som har hållits under 2011.

Nu har en incident på den sociala internetsajten Facebook väckt reaktioner. Kerstin Holmström berättar att ett bråk utanför den politiska arenan inträffade. Hon blev upprörd och hade ingen att prata med. I stället gick hon ut på skrev av sig i sammanlagt fyra inlägg under loppet av några timmar.

Första inlägget blev så här: "Det går bra att snacka skit om araberna, men inte ett ord om kurderna, som VERKLIGEN skadar kvinnor och barn!!!"

Det fjärde och sista lyder så här: "Det finns Kurder, som gifter sig med Svenska kvinnor, och tvingar henne att betala hyra o alla räkningar, ensam + hans spelskulder. Är inte det rasism?"

– Jag har inget emot kurder och jag skrev det där på fel sätt. Jag var bara förtvivlad när jag gjorde det.

Kerstin Holmström har valt att ha en offentlig Facebooksida, som vem som helst kan gå in och titta på. Och det var några som såg och reagerade.

– Dom ringde från partiet och sa att jag skulle radera det jag hade skrivit. Jag gjorde det och jag bad även om ursäkt, säger hon.

Enligt Kerstin Holmström skulle textraderna ha funnits på hennes sida i cirka tolv timmar.

Moderaterna i Söderhamn känner till citaten på Facebook.

– De får stå för henne, och vi tar som parti avstånd från det som har skrivits, säger Hans Sundgren (M).

Greger Ljunggren (M), som är ordförande för partiet i Söderhamn är av samma åsikt.