Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånmisstänkta begärs häktade

Den ena av de två unga män som misstänks för att ha rånat en taxichaufför utanför Alfta har erkänt att de båda begick rånet. Den andre förnekar brott.

Rånet skedde under natten mot söndagen. Männen utgav sig för att vara kunder, men i Malvik sa en av dem att de hade en kniv och de rånade taxichauffören på pengar.

Taxichauffören lämnade ett tydligt signalement på en av männen till polisen och de två greps inom kort i en fastighet inte långt från platsen där rånet skedde. Båda männen, som är 19 respektive 21 år gamla och hemmahörande i Ovanåkers kommun, har varit anhållna sedan i söndags.

Männen har lämnat olika versioner om brottet i förhören. Den ene har erkänt att de begick brottet tillsammans. Den andre medger att han var med, men skyller hela brottet på sin kompis.

Åklagare Peter Olofsson begärde under tisdagen 21-åringen häktad för rån. Häktningsförhandlingen kommer att hållas i Hudiksvalls tingsrätt under onsdagen. Åklagaren kommer sannolikt även att begära 19-åringen häktad.