Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånförsök mot Preem

(UPPDATERAD 10:18) Bensinstationen Preem på Stora vägen i Iggesund utsattes för ett rånförsök på tisdagskvällen. En maskerad man riktade ett pistolliknande föremål mot expediten, men skrämdes i väg från platsen utan byte.

 

Klockan var strax före tio på kvällen när en maskerad man kom in i butiken. Han riktade ett pistolliknande föremål mot den expedit som stod bakom kassan och uppmanade expediten att ge honom pengarna i kassan. Enligt polisanmälan ska expediten ha uppfattat att föremålet var en attrapp.
Kort därefter kom ytterligare två personer in i butiken. Det hade stannat på bensinstationen för att tanka när de såg vad som pågick inne i butiken. När rånaren såg dem komma in i butiken tog han till flykten, utan att ha fått med sig några pengar.
Han sprang från platsen till fots, i riktning mot Verkstadsgatan. Polisen i Hudiksvall är intresserad av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser i området vid tiotiden på tisdagskvällen.
- Det är intressant om det är någon på Verkstadsgatan som sett något. Kanske om han har haft en bil med sig eller så som han har dragit därifrån i, säger Leif Berglund, kriminalchef i Hudiksvall.
Mannen ska ha varit maskerad med en snusnäsduk och solglasögon. Han hade en röd munktröja med huva, en mörk jacka och keps på sig. Han är omkring 170 centimeter lång och bör vara i 25–30-årsåldern.
Hudiksvallspolisen ska undersöka brottsplatsen och det kringliggande området under onsdagen.