Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånförsök i Iggesund

Ett försök till grovt rån inträffade på söndag kväll, på Konsum i Iggesund. En maskerad och kvinbeväpnad man kom in i butiken och krävde att få pengar. En av kassörskorna skadades under rånförsöket, men rånaren kom inte över några pengar.

Rånförsöket inträffade runt klockan halv nio på söndag kväll. Rånaren beskrivs som en man i åldern 35 till 40 år, klädd i luvtröja, och en med sjal uppdragen i ansiktet. Han var beväpnad med kniv, och krävde att få pengar. Mannen gjorde utfall med kniven mot kassörskan Berit Brusell, som fick ett sticksår i armen. På måndag morgon befann hon sig åter på jobbet i Iggesund.

– Jag blev bara förbannad, men det kan väl hända att rädslan kommer sedan. Jag tycker att det är viktigt att komma tillbaka till jobbet så snart man kan, säger Berit Brusell.

Butiksföreståndaren Peter Rexin är lättad över att rånförsöket avlöpte utan stora skador och förluster, och säkerhetsrutinerna i butiken gör också att det tjänar lite till att försöka komma över pengar, säger han:

– Det förvaras bara mycket små belopp i butiken.

Polisen har hört vittnen, och fortsätter utredningen. För kort tid sedan utsattes Preem i Iggesund för rånförsök, och polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan brotten.