Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånartrio åtalas för flera brott

En 20-årig man i sällskap med två jämnåriga kvinnor rånade två män i Ockelbo på bland annat en bil. Nu åtalas alla tre för händelsen. Mannen misstänks även för dopingbrott, rattfylleri och grov olovlig körning.

Annons

Det var för tre veckor sedan som mannen och en av kvinnorna, som bor i Bollnäs, gick in i en lägenhet i Ockelbo. Där rånade Alftabon två män. Han ska enligt åtalet ha tryckt upp ett av rånoffren mot en vägg, knäat honom i magen och skallat honom i ansiktet. Bytet vid rånet blev en bil, mobiltelefoner och plånböcker med innehåll.

Den andra kvinnan, som bor i Arbrå, väntade utanför lägenheten under rånet men körde därefter den stulna bilen från Ockelbo.
Alftamannen och Bollnäskvinnan greps några timmar senare och anhölls. Kvinnan släpptes dagens efter rånet, medan mannan häktades och fortfarande sitter inlåst.
Åklagaren Peter Olofsson åtalade i torsdags mannen för rån, dopingbrott, rattfylleri och grov olovlig körning. Dopingbrottet består i att han både köpt anabola steroider med syfte att sälja dem vidare och att han själv använt steroider.
Trafikbrotten ska ha Alftabon ha begått i mitten av juli. Han stoppades när han körde bil berusad i Alfta. Eftersom han saknar körkort och tidigare dömts för olovlig körning bedöms brottet denna gång som grovt.
Bollnäskvinnan som var med i lägenheten i Ockelbo åtalas för häleri för att hon förvarat några av de saker som stals vid rånet.
Arbråkvinnan åtalas för olovligt brukande för att hon körde den stulna bilen från Ockelbo till Bollnäs.
Rånartrion kommer inom kort att ställas inför Gävle tingsrätt.