Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ranarim tar paus efter julturnén

/
  • I helgen ger sångerskan Johanna Bölja Hertzberg och folkmusikgruppen Ranarim sista konserterna på årets julturné. Final blir det på hemmaplan i Hälsingland, först Bollnäs, sedan Järvsö.

Julturnén pågår för fullt och i helgen ger folkmusikgruppen Ranarim sina finalkonserter, på lördag i Bollnäs och på söndag i Järvsö.
Men sedan blir det tyst ett tag, båda sångerskorna ska få barn.

Annons

Johanna Bölja Hertzberg har en tillfällig lucka i julturnén när Hela hälsingland träffar henne hemma i köket i Grönås utanför Järvsö. Men kosan är ställd mot Sundsvall, som är nästa ort på spellistan.

– Det är lite av "magarnas turné" den här gången, skrattar hon. Ulrika (Bodén, red:s anm.) ska ha barn om en månad, och jag i maj. Men den här julrepertoaren vill man inte missa.

Medlemmarna i Ranarim kommer från Hälsingland, Ångermanland, Medelpad och Skåne. Och det är därifrån de letat fram repertoaren de bjuder på under julturnén. Förutom Staffansvisor utlovas bland annat koraler och dansmusik.

– I Järvsö deltar också kören Upptakten. De har jobbat hela hösten med det här och har en fantastisk känsla för folkmusik.

Mer läsning

Annons