Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare dömd till ett års fängelse

Den 20-årige Alftabon som rånade två män i en lägenhet i Ockelbo har dömts till ett års fängelse.
Han var i sällskap med två jämnåriga kvinnor, från Bollnäs och Arbrå, som döms för att ha hanterat stöldgodset.

Mannen åkte tillsammans med två jämnåriga kvinnor till Ockelbo i början av augusti. Där gick mannen, tillsammans med Bollnäskvinnan, objuden in i en lägenhet där två män befann sig. Alftabon var arg och tryckte upp den ene mannen mot väggen, skallade och knäade honom och slog sedan sönder inredningen i vardagsrummet.

Där krävde han att få bland annat en dator, deras mobiltelefoner och kontokort. Dessutom fick han med sig nycklarna till den andre mannens bil.

Arbråkvinnan, som väntat utanför, körde dem sedan därifrån i den stulna bilen. Mannen och Bollnäskvinnan greps några timmar senare av polisen, som även hittade rånbytet i kvinnans lägenhet.

Gävle tingsrätt dömer mannen för rån till ett års fängelse. Eftersom han tidigare har dömts till skyddstillsyn för liknande brott och dessutom återfallit under sin prövotid, ser rätten allvarligare på gärningen. Han ska dessutom betala skadestånd till de rånade männen på sammanlagt drygt 27 000 kronor.

Arbråkvinnan döms till dagsböter för att ha kört den stulna bilen och Bollnäskvinnan döms till skyddstillsyn för att ha förvarat rånbytet.