Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rån och bensinsmitningar – här är polisens senaste anmälningar i Söderhamn

Polisen i Söderhamn rapporterar om en hyfsat lugnt vecka. Bland anmälningarna märks stölder, bensinsmitningar och ett rån i centrum.

Äldre dam blev av med spelvinst

Lyckan över spelvinsten blev kortvarig för en dam i 80-årsåldern. När hon kom hem från butiken i Söderhamn saknades de 1 300 kronor som hon hade vunnit.

Det var på söndagseftermiddagen som den äldre damen besökte spelbutiken på Ica Alen. Där ska hon ha hämtat ut en spelvinst innan hon lämnade butiken och tog sig hem till sin bostad.

Men väl hemma upptäckte damen att pengarna saknades. Vinsten ska hon ha förvarat i ett kuvert som sedan hade lagts i en tygkasse som hon bar med sig.

Polisen har studerat filmmaterialet från butikens övervakningskamera och kan konstatera att inget misstänkt skett under besöket i butiken.

Läs också: Stal väska och pengar från 89-årig dam med rollator – tonåring dras inför rätta

Bilägare fick lacken förstörd

Någon gång under den gångna helgen har en bil utsatts för skadegörelse på Åsgatan i Söderhamn. Någon okänd person ska då ha repat stora delar av lacken på fordonet med ett vasst föremål.

Tonåring hölls fast och rånades i centrum

Strax före klockan 21 på fredagskvällen utsattes en pojke i övre tonåren för ett rån på Köpmangatan i centrala Söderhamn. Pojken ska ha befunnit sig längs gågatan när en annan person kom fram till honom och tog ett grepp om hans kropp.

Pojken ska därefter ha tvingats lämna ifrån sig sin mobiltelefon och hundra kronor i kontanter.

Bensinstationer utsatta för smitninga r

Under helgen drabbades så väl Statoil i Söderhamn som Okq8 i Tönnebro för bensinsmitningar. I Söderhamn tankade en bilist för 753 kronor innan föraren klev in i bilen och lämnade macken utan att betala för sig.

En likadan stöld av bensin skedde vid rastplatsen Tönnebro, söder om Söderhamn, där ett fordon fylldes upp med 53 liter obetald bensin.

Bägge tjuvtankningarna ska ha fångats på övervakningsfilm och polisen har tagit del av fordonens registreringsnummer.

Läs också: Båtklubbar kan gå samman för att stoppa båtmotorstölder

Ynglig misstänks för drogbrott

Polisen uppmärksammade under måndagen en ung man i övre tonåren som visade tydliga tecken på att vara påverkad.

Mannen togs om hand i centrum och fick följa med till polisstationen för provtagning. Han misstänks nu för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Stoppades i skåpbil fullastad med misstänkt stöldgods

Tidigt på onsdagsmorgonen kontrollerade polisen en skåpbil som färdades på länsväg 634 i höjd med Söderala utanför Söderhamn.

Fordonet visade sig vara fullatstat med pallkragar och lastpallar och två personer, en man i 25-årsåldern och en 16-årig pojke, greps misstänkta för stöld.

Godset misstänks komma från ett företag i Hudiksvall som haft två inbrott.

Läs mer: 16-åring en av två gripna - hade bilen full med lastpallar

Fick sten genom bilrutan

Efter ett besök i centrum under torsdagen gjorde en bilägare en tråkig upptäckt på parkeringen. När ägaren kom tillbaka till sitt fordon ska någon ha kastat in en sten genom en ruta på bilen, som stod parkerad vid Furangallerian.

Ingenting ska ha stulits ur bilen vid fönsterkrossen och polisen rubricerar därför händelsen som skadegörelse.