Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramsjös elever vill stanna

Det råder ingen tvekan om att Ramsjö skola är populär. När tidningen samlar de åtta berörda eleverna talar de varmt för att högstadiet ska vara kvar.

Vi är på besök efter det sammanträde med utbildningsnämnden som utmynnade i att en arbetsgrupp med politiker i samråd med berörda i Ramsjö ska se om det går att driva högstadiet på skolan även efter detta läsår. Detta trots att det ser ut att bli endast sex elever.

De sju högstadieeleverna det här läsåret har sedan några veckor tillbaka blivit åtta sedan Hanna Eriksson från Stenhamreskolan i Ljusdal har flyttat dit. Hon går i nian där också Simone Forsberg, som tidigare var högstadiets enda flicka, pluggar.

– Det är bättre här. Det är lugnare och det gör att man får mer gjort, säger Hanna Eriksson.

Den pedagogiska personalen består av åtta personer varav hälften undervisar bara i Ramsjö.

I personalrummet finns å ena sidan en förståelse för att en skola med vikande elevunderlag kan bli ifrågasatt. Men å andra sidan framhålls den lilla skolans fördelar.

– Det känns bra om det finns någon liten skola kvar för valfrihetens skull. Det finns barn som mår bättre av mindre enheter, säger läraren Anna-Karin Andersson.