Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramsjö levde upp på jubilerande julmarknad: "Alla är helnöjda!"

Ramsjö vaknade till liv på lördagen när det var traditionsenlig julmarknad för 40:e året. I år kom den nedlagda skolan väl till användning då marknaden flyttat in dit medan snålblåst och blötsnö förpestade tillvaron utomhus.

I skolans korridorer trängdes folk runt knallarna som sålde allt från hembakat bröd till prydnader från andra sidan jorden. Stämningen var på topp både bland Ramsjöbor och knallar och marknaden avslutades sedan med julteater på skolbiblioteket.

Läs även: Julmarknad i Ramsjö firar 40 år i helgen: "flyttar inomhus igen"

Utanför skolområdet lockade Tempobutiken med skinklotteri, som slutade med att Eva Vestin från Hennan fick den 3816 gram tunga skinkan. Vid infarten hade sportklubben sin loppis öppen där bröderna Hansen stod och gjorde kolbullar. De var nöjda med dagen och hade slut på smet innan klockan ens var två.

Läs även: Julmarknad med hyllning

Dagens höjdpunkt var förmodligen korandet av årets Ramsjöbo, vilket blev Tommy Wass som gett ett generöst bidrag till bygderådet om 250 000 kronor och med det hjälpt dem att leva vidare. Allt avslutades sedan med julbord i gamla skolmatsalen och Göran Hammarström, ordförande i Ramsjös bygderåd, var nöjd med marknadsdagen.

Plus: Han blev Årets Ramsjöbo 2016: "Känns hedrande"

– Det var ett bra beslut att flytta in på skolan! Alla jag hört är helnöjda.

Läs även: Hon blev årets Ramsjöbo