Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramsjö kan mista högstadiet

I vintras flaggade utbildningschefen Stefan Meuller för att högstadiet på Ramsjö skola kan komma att läggas ner inför läsåret 2012/13. Nu finns det ett skarpt förslag.

Första instansen är utbildningsnämndens arbetsutskott på onsdag och sedan nämnden två veckor senare.

I dag har högstadiet i Ramsjö sju elever. Det är sex elever i nian, ingen i åttan och endast en i sjuan. Bland högstadieeleverna finns endast en flicka.

Än värre blir elevsituationen om ett år då Ramsjös högstadium har endast fem elever – om det fortfarande finns kvar.

I sitt förslag till beslut skriver Stefan Meuller att det blir naturligt att Ramsjös högstadieelever går på Stenhamreskolan från och med nästa läsår.

– De är ju redan där en gång i veckan för att läsa samhällsorienterande ämnen och språk, säger Stefan Meuller.

I sin skrivelse framhåller Stefan Meuller att det inte blir större klasser än nu på Stenhamreskolan om Ramsjöbarnen kommer just på grund av att de redan ingår i undervisningen en dag i veckan.

Men Ramsjöbarnen och deras vårdnadshavare kan också välja någon av de två friskolorna i Ljusdal som har högstadium om de har platser kvar.

– Från och med detta läsår har friskolebarn rätt att åka med befintlig skolskjuts om det finns plats. Men vi sätter inte in nya fordon, säger Stefan Meuller.

Även berörda lärare i Ramsjö ska erbjudas jobb på Stenhamreskolan, enligt förslaget.