Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramsjö kan mista högstadiet

I vintras flaggade utbildningschefen Stefan Meuller för att högstadiet på Ramsjö skola kan komma att läggas ner inför läsåret 2012/13. Nu finns det ett skarpt förslag.

Annons

Första instansen är utbildningsnämndens arbetsutskott på onsdag och sedan nämnden två veckor senare.

I dag har högstadiet i Ramsjö sju elever. Det är sex elever i nian, ingen i åttan och endast en i sjuan. Bland högstadieeleverna finns endast en flicka.

Än värre blir elevsituationen om ett år då Ramsjös högstadium har endast fem elever – om det fortfarande finns kvar.

I sitt förslag till beslut skriver Stefan Meuller att det blir naturligt att Ramsjös högstadieelever går på Stenhamreskolan från och med nästa läsår.

– De är ju redan där en gång i veckan för att läsa samhällsorienterande ämnen och språk, säger Stefan Meuller.

I sin skrivelse framhåller Stefan Meuller att det inte blir större klasser än nu på Stenhamreskolan om Ramsjöbarnen kommer just på grund av att de redan ingår i undervisningen en dag i veckan.

Men Ramsjöbarnen och deras vårdnadshavare kan också välja någon av de två friskolorna i Ljusdal som har högstadium om de har platser kvar.

– Från och med detta läsår har friskolebarn rätt att åka med befintlig skolskjuts om det finns plats. Men vi sätter inte in nya fordon, säger Stefan Meuller.

Även berörda lärare i Ramsjö ska erbjudas jobb på Stenhamreskolan, enligt förslaget.