Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyfest i Hassela

Skriv in sista juniveckan i kalendern, för då brakar rallybilarna in i Hassela.

Annons

Han blev allt en aning överraskad i vintras, Örjan Lax, då det en dag gled in en bil på parkeringen och några män kom in i butiken.

– De undrade om Hasselafolket kunde hjälpa till att serva och fixa om och när ett sommarrally mellan Uppsala och Arjeplog skulle gå förbi här den 27 - 30 juni.

Örjan svarade att, jo, man var nog det.

Han satte genast igång att kontakta lokala företagare och ideella krafter. Främst vill Örjan att det ska bli en minnesvärd dag, med loppis, knallar och annat skoj - det ska bli en riktig familjefest.

Dessutom har han kontaktat kommunen, eftersom man behöver någonstans där alla de cirka 600 personerna som ingår i följet kan få äta.

– Alla har team med sig, i vissa fall upp till åtta personer. Dels behöver de kunna ställa upp bilar, dels måste vi ha en tillräckligt stor matsal, så vi hoppas få låna skolan och skolgården. Där kan både bilintresserade och andra gå och titta på de gamla rallybilarna.