Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallydrottningen Tina Thörner föreläser om tankens kraft: "Jag är en nörd på hjärnan"

Rallydrottningen Tina Thörner besökte Hudiksvall på tisdagskvällen för att dela med sig av sina erfarenheter av mental träning.
– Mental träning är för mig lika viktigt som att träna musklerna. Det handlar om att ta kontroll över sina tankar och känslor, säger Tina Thörner.

Det var en grupp på tio personer som kom till Kulturhuset i Hudiksvall för att ta del av Tina Thörners föreläsning på tisdagskvällen. Tina Thörner är mest känd som en av världens bästa kartläsare men även som tv-profil och föreläsare. Under åren har hon utbildat sig i hur hjärnan fungerar. Hon har utbildat sig i bland annat neurolingvistisk programmering och kognitiv beteendeterapi.

– Jag är en nörd på hjärnan, säger hon.

Läs också: Konsten att bli sitt bästa jag.

Tina Thörner uppmanar alla att ha en mental strategi för att utveckla sig själv och bli sitt bästa jag.

– Ha kropp och knopp i ordning. Gör kul saker som inspirerar och jobba med ditt mindset så att det synkar så att du inte är slav under dina känslor.

Läs också: Mental träning viktigare än vad man kan tro inom ridsporten.

Hon berättar att hon varje morgon när hon kliver upp vill känna sig nykär på livet.

– Jag vill säga; Hej universum, här är jag, säger hon och slår ut med armarna.

Hon har under åren coachat bland annat hockeylag och seglare men även grundskoleelever till att nå deras högsta kapacitet. Hon har haft sådan framgång med elever att en femteklass önskade att hon skulle bli skolminister. Och det är elever och utbildning för unga som har blivit hennes passion. Hon är grundare till en internationell digital lärplattform som nu ska testas i Tyskland.

– Jag vill ha livskvalité varje dag jag lever och jag vill överlämna en bättre värld för många fler än när jag levde, säger Tina Thörner.