Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallycrossbröder kör för SM-tecken

De sista detaljerna är på plats och finjusteringarna är gjorda.

Rallycrossbröderna Markus och Martin Jonsson från Alfta är riktigt laddade inför SM-finalhelgen i Arvika

– Allt känns riktigt bra både för Martin och mig. Vi har gått igenom och plockat ner bilen. Nu är den ihopsatt igen så nu är det bara att hoppas att den håller, säger Markus Jonsson.

Annons

Bröderna Jonsson, som båda kör i 2150-klassen, har ett riktigt bra läge att ta medaljer vid helgens finaler. Markus ligger två i Riksmästerskapet med sina 18 poäng.

Martin ligger på sjätte plats i sin klass i junior–SM med 31 poäng. Det är bara fem poäng för Martin upp till bronsmedaljen.

Både Markus och Martin har så här långt haft en riktigt bra säsong. Det blev också en riktig brödrafight när Uphill up avgjordes. Markus vann och försvarade därmed sin titel från förra året efter fem segrar och två tredjeplatser. Martin körde in som två knappt slagen av brorsan.

– Det var en riktig fight ända in i det sista heatet.

Nu väntar alltså en ny tuff utmaning i Arvika där Sveriges bästa rallycrossförare samlas för att göra upp om ära och medaljer.

– Både Martin och jag är enormt nöjda och framförallt stärka av vad vi presterade i Uphill Cup. Det tar vi med oss ner till Arvika. Det kommer att bli fruktansvärt tuffa tävlingar. Det gäller bara att man inte blir överladdad utan att man är kall så man kan tänka klart. För det handlar otroligt mycket om taktik där ute på banan.