Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallycomeback för Patrik Flodin

Det var ett tag sedan sist. Men nu gör Patrik Flodin lite av en comeback i rallysvängen. På fredag, och under helgen, startar han i SM.

– Det ska bli jättekul, säger Patrik Flodin.

När timingen passade kunde han inte stå emot. Patrik Flodin ska köra rally igen. Han gör det i helgens SM-deltävling i Uppsala, som startar på fredag.

Det är årets sista deltävling och Patrik kör banan tillsammans med Göran Bergsten.

– Jag har inte kört någon större tävling på över ett år så det ska bli kul. Göran har inte heller kört någonting så vi ser båda fram emot det, säger Patrik Flodin.

I en deltävling 2011 kom Patrik och Göran till start i en lånad bil. Den här gången är det Patriks egen bil som står redo för start.

– Jag har en gammal bil som jag donar med, men jag har bara tagit det när det passat med tid och ekonomin.

Förutom den tidigare saknaden av bil är det just ett pressat schema som är en stor orsak till att det inte blivit så mycket rally den senaste tiden.

– De flesta tävlingarna har krockat med V8-tävlingarna som jag normalt kör, därför har jag inte kunnat köra någon SM-deltävling tidigare i år.

Vad har du för mål med helgen?

– Självklart vill jag hänga med så bra som möjligt, men helt ärligt så är jag ganska rostig när det gäller rally. Tempot är hårt och jag har det inte i kroppen, så jag har inga större förväntningar, säger Patrik Flodin.