Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rakt in i hetluften för LIF

Ljusdals IF blev Hälsinglands bästa fotbollslag när de lyckades ta sig upp i division 1.
På lördagen testades de för första gången, mot väletablerade Selånger, och fick med sig ett oavgjort resultat, 2–2.

Första provet mot ett division 1-lag, och första matchen på 11-manna sedan serieavslutningen. Det var ett suget Ljusdal som tog sig till Sundsvall i helgen, med mestadels löpträning i ryggen. Motståndet var Selånger, ett väletablerat division 1-lag.

Redan fem minuter in på första halvlek kom Selångers första heta målchans, men Linnea Jonsson i Ljusdalsmålet gör en vågad utrusning och är en bra bit utanför målområdet när Selångerspelaren skjuter – rakt i Linneas ansikte.

– Jag blev lite snurrig, men det blev en skön start på matchen, säger målvakten, som nästan inte kom till start.

– Jag har varit halvskadad nu i tre veckor, överansträngd i höftböjaren, men det kändes bra.

Linnea fick göra flera fina räddningar under den första halvleken, och faktum var att hon höll nollan, samtidigt som Sanna Signeul satte två mål innan pipan ljöd för pausvila.

Selånger hade ett par riktigt vassa chanser kvarten in i första halvleken, bland annat ett ribbskott och strax därefter ett lågt skott alldeles utanför stolpen.

Sen gjorde Ljusdal helt rätt.

Matilda Wennberg, som gjorde en mycket bra match på lördagen, bröt snyggt 20 minuter in i matchen och får fram bollen till Sanna Signeul, som sätter bollen strax innanför målvaktens vänstra stolpe. 0–1 till Ljusdal.

– Vi vet att vi inte kommer få äga så mycket boll i division 1, därför är planen att vara riktigt bra på omställningar. Det lyckades vi med mot Selånger, säger tränaren Mikael Helmersson.

Ljusdals andra mål kom efter en halvtimme på Nordichallen. Sanna Signeul var framme igen och fick denna gång hjälp av stolpen till 0–2.

När andra halvleken bara nått tio minuter kliver målgöraren av planen med ont i knäna.

Andra halvleken blir Selångers och Ljusdal får försvara sig mest hela tiden. Linnea Jonsson fortsätter att spela bra och räddar flera farliga chanser för Selånger, men de malde på, och fick utdelning.

1–2 kom fyra minuter in på andra. 2–2 när det var en halvtimme kvar. Mer än så blev det dock inte, och Ljusdal kunde åka hem med ett oavgjort resultat i säsongens första match.

– Det är jätteskönt att se att vi hänger med, vi vet att det är ett etablerat division 1-lag vi möter, så det är skönt för tjejerna, säger Mikael Helmersson.

Även kapten Anna Hammergård är positiv.

– Det var jätteroligt, och så spännande innan. Visst, vi har mycket kvar att lära, men vi fick visa att vi inte är helt borta.

– Vi ska fan hålla oss kvar i ettan.