Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Räknar med spel i Edsbyn"

I bästa fall återstår två veckor av Hans Anderssons ryska bandyäventyr.

Sedan väntar en enkel biljett hem till Sverige.

– Jag räknar med att spela i Edsbyn nästa säsong. Jag har följt dem precis hela tiden härifrån, säger 32-åringen.

Slutspelet pågår som bäst i Ryssland. Nu är de kvarvarande lagen framme vid semifinalerna som avgörs i bästa av fem matcher. Dynamo Moskva och Zorkij möts i den ena – Kazan och Jenisej i den andra.

För "svensklaget" Kazan, där Edsbytrion Hans Andersson, Daniel Välitalo och Anders Svensson spelar, så väntar en matchserie där man är klara underdogs.

– Jenisej är favoriter, självklart. Det är de och Dynamo som är favoriter. Men vi går in i det med bra känsla, vi har fått ihop det på slutet och får göra en Västerås, säger Hasse.

Säsongen fram till slutspelet har annars varit svängig för Hans Andersson som ett tag faktiskt var i frysboxen.

– Det har varit lite upp och ner, jag satt på bänken ett tag och då längtade man rätt mycket hem. Men nu är det jätteenkelt igen och jag spelar mycket, säger Hasse.

Hur stor var omställningen att komma till den ryska ligan?

– Man får lägga bort allt man har i ryggmärgen, det är inte lika uppstyrt, det blir vad det blir. Klart man kan utvecklas om man trycker på i alla vändningar och kör. Men det har varit dåliga förhållanden eftersom vi spelar utomhus.

Mellan matcherna i Ryssland har Hasse, Daniel Välitalo och Anders Svensson följt Edsbyn så mycket de kunnat.

– Det har varit klockrent med de matcher som ni sänt eller så har vi följt dem via er liverapportering. Så vi har haft riktiga festkvällar här hemma med bullar och kaffe då har vi suttit bänkade och kollat.

Nu är planen att du ska vända hem till Edsbyn, vilka är dina intryck från deras säsong?

– Serien var helt okej av dem även om de hade några onödiga poängtapp som hade kunnat ge andra förutsättningar. Men det är otroligt jävla sorgligt att en kompis (Fredrik Åström) får sluta. Alla kommer sakna honom otroligt, kanske mest i omklädningsrummet.