Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räknade du med mig också, Tidholm?

Jag håller helt med Hans Degerman i hans inlägg angående Brotorget. Hans beskrivning är även min syn på händelseförloppet.

Ett trevligt förslag till galleria med ett innetorg tilltalade mig mycket. Hade den kommunala hanteringen gått utan överklaganden, som inte verkar ha varit demokratiska, hade det säkerligen varit verklighet i dag. Det var systematiska överklaganden av en person, som enligt tidningen inte ens var behörig att överklaga och som gjorde sig oanträffbar för att motta svaren som förhalade ärendet i åratal. Under tiden kom en lågkonjunktur som i kombination med en uppjagad högljudd opinion gjorde att Sjaelsö drog sig ur sin planering och planen ändrades från galleria till en ful affärslada och sedan till ingenting. Bort med alla visioner om ett livaktigt centrum. Den positiva befolkningsspiralen uppåt för Bollnäs har därefter avstannat.

Tomas Tidholm har sagt sig privat inte tycka om att handla, men varför ska han pådyvla sina politiskt motiverade åsikter på alla andra människor så att shoppingmöjligheterna blir sämre i Bollnäs? Hans många gånger ovederhäftiga inlägg fick säkert en del människor att hålla med honom om att stadens centrum är bäst utan affärer. Som att ”Man kan inte sälja ett torg”. Varför skulle man inte kunna det? Ett torg är bara fastighetsmark. Så sent som på 1980-talet låg där hus med affärer och jag antar att marken då ägdes av fastighetsägarna. Enligt galleriaförslaget skulle ju en del av Brotorget finnas kvar och dessutom planerades ett innetorg. Jag har alltid tyckt att Brotorget varit en blåsig transportsträcka åtta månader om året, så det där med innetorg attraherade mig. Och det gamla Bellshuset var inte passande! Det var provisoriskt, för lågt för att passa mitt i stadens centrum. Varför byggde man så oestetiskt under 1960- till 1980-talet?

Tomas Tidholm påstår att 90 procent av invånarna var emot torgets affärsbyggnad. Eventuellt har han gjort någon ovetenskaplig enkät. Han har säkert räknat med mig också. Därför måste jag skriva och säga att jag inte räknar mig till hans högljudda minoritet.

Björn Öman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel