Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Raketliknande föremål detonerade i Slottegymnasiet: "Kunde ha slutat i katastrof"

På måndagseftermiddagen kastades ett raketliknande förmål in på Slottegymnasiet och detonerade. Ingen kom till skada under händelsen.
– Några elever hoppade ut från fönstren på första våningen för de var så rädda för vad som var inne i lokalen, säger Torleif Bakke, rektor på Slottegymnasiet.

Med en ordentlig smäll detonerade det raketliknande förmålet i foajén på Slottegymnasiet vid tvåtiden på måndagseftermiddagen.

– Den detonerade med en ordentlig smäll och åkte sedan runt okontrollerat, säger Torleif Bakke, rektor.

Läs också: Brand i kommunhuset – hällde ut brännbar vätska och tände på

Någon eller några kastade in det raketliknande föremålet i Slottegymnasiet, via entrén, upp till foajén. En plats där många av skolans elever brukar samlas.

– Flera är chockade. Vi är tacksamma över att ingen vistades i foajen när det hände och att ingen kom till skada, säger Torleif Bakke.

Elever och personal fick utrymma lokalen och några elever hoppade ut från fönstren på första våningen av rädsla för vad som fanns i lokalen, berättar rektor Torleif Bakke. Räddningspersonalen var snabbt på plats för att ta kontroll över siatuationen och för att sedan sanera röken som blivit.

– Vi kan inte uttala oss om vem eller vilka det är som har gjort det här. Vi väntar just nu på att polisen ska komma hit för att utreda saken, säger Torleif Bakke.

– Det här blir en tankeställare utifrån vad som händer runt om i världen just nu, säger Torleif Bakke.

Finns det några hot mot Slottegymnasiet sedan tidigare?

– Nej, vi har tidigare diskuterat brandattentatet som hände i förvaltningshuset och stärkt säkerheten.

Se även: Se det dramatiska släckningsarbetet: "Receptionsdisken är helt bortbränd"

När röken lagt sig samlades grupper av elever och personal för att prata om händelsen. Det inträffade är polisanmält och skolan har gått ut med efterlysningar om händelsen.

– Det här är en otroligt allvarlig sak som hade kunnat sluta i en katastrof, säger Torleif Bakke.