Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Raggare är något man är"

Med glänsande bilar, skinande frisyrer och slitna skinnvästar finns bara en sak att säga: summer meet. Under helgen har Bollnäs Bright River Cruisers haft sin årliga sommarträff för raggare.

Bröderna Ulf och Kjell Helmer från Haracke i Västmanland har varit på Summer meet i Bollnäs åtta gånger. De är väldigt nöjda med sällskapet och tycker att händelsen är en av årets höjdpunkter.

- Det är väldigt trevligt här i Hälsingland, säger Kjell Helmer och presenterar sin sambo Matilda Granlund som precis fått en nyckelpiga tatuerad på halsen.

- Jag hade ritat den här nyckelpigan med en döskalle på hemma men hade inte tänkt göra den nu, men det blev så när det fanns tatuerigstudio här. Men jag kan inte vara med på femkampen, säger hon och vrider stelt på nacken när hon sätter sig i sin sambos knä.

Tävlingarna hålls av Emma Åhlund och hon har liksom Helmers sina nära och kära med i klubben. Pojkvännen ligger på tatueringsbordet, sonen Aaron sover i vagnen, mamma Yvonne Åhlund ordnar dricka till de törstiga gästerna och hennes bröder laddar för femkamp.

På kvällen åker raggargänget i karavan till stan för att "titta lite" och sedan tillbaka till logen för dans och fest hela natten lång. På parkeringen vid hambologen finns både tält och husvagnar för de som har långt att åka eller inte vill ta bilen hem.

Pär Hed, ordförande i klubben sedan starten 1993, hoppas på att kunna vakna på måndag och känna att han gjort något bra. Lokalen som inte har använts på 15 år är ny för klubben men är ett gammalt kultställe. I helgen är den öppen för allmänheten och i slutet på augusti är det dans för "vanliga" människor.

- Då kommer dansbandet Sven-Erics hit. De spelade mycket här på 1970- och 80-talet, och det ska bli roligt, säger Pär Hed.

Han säger även att det är gemenskapen och intresset som är viktigast för raggarna under ett summer meet.