Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningsinsatsen avvecklas i Ljusdals kommun: "Skogen brinner inte längre"

Artikel 220 av 297
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

På tisdagen meddelade Länsstyrelsen och Ljusdals kommun att skogsbränderna som pågått under flera veckor nu har släckts.

Annons

Insatsen vid skogsbränderna i Ljusdals kommun kommer att avslutas på torsdagen och arbetet kommer att övergå i brandbevakning och eventuell eftersläckning, meddelande Ljusdals kommun på hemsidan under tisdagseftermiddagen.

- Skogen brinner inte längre. Vi har inte haft någon aktiv brand på flera dagar och redan i fredags bedömde vi att branden var under kontroll. Det återstår mycket arbete i skogen och på vägarna, men själva räddningsinsatsen är avslutad, säger räddningsledare Robert Strid på kommunens hemsida.

I och med att räddningsinsatsen avlutas på torsdagen flyttar stabsorganisationen ut från Färila skola. I stället kommer ett samordningskansli att upprättas i Ljusdal, i samarbete med länsstyrelsen.

Brandflyg kommer fortfarande att bevaka området dagligen och arbetet fortsätter nu med frågor kring säkerhet och avspärrningar samt stöd och ersättning till drabbade.