Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningsinsatsen avvecklas i Ljusdals kommun: "Skogen brinner inte längre"

 
Skogsbränderna i Hälsingland sommaren 2018
Visa alla artiklar

På tisdagen meddelade Länsstyrelsen och Ljusdals kommun att skogsbränderna som pågått under flera veckor nu har släckts.

Annons

Insatsen vid skogsbränderna i Ljusdals kommun kommer att avslutas på torsdagen och arbetet kommer att övergå i brandbevakning och eventuell eftersläckning, meddelande Ljusdals kommun på hemsidan under tisdagseftermiddagen.

- Skogen brinner inte längre. Vi har inte haft någon aktiv brand på flera dagar och redan i fredags bedömde vi att branden var under kontroll. Det återstår mycket arbete i skogen och på vägarna, men själva räddningsinsatsen är avslutad, säger räddningsledare Robert Strid på kommunens hemsida.

I och med att räddningsinsatsen avlutas på torsdagen flyttar stabsorganisationen ut från Färila skola. I stället kommer ett samordningskansli att upprättas i Ljusdal, i samarbete med länsstyrelsen.

Brandflyg kommer fortfarande att bevaka området dagligen och arbetet fortsätter nu med frågor kring säkerhet och avspärrningar samt stöd och ersättning till drabbade.