Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningschefen testar nytt jobb

John-Erik Jansson tar tjänstledigt från jobbet som räddningschef på räddningstjänsten södra Hälsingland för att i stället bli skadechef på Dina försäkringar.

Vad innebär jobbet som skadechef?

– Jag ska hjälpa till att hantera deras större skador och även ha hand om de större kunderna som företaget har. Hålla ihop arbetet med skadesidan.

Vad är det som lockar med försäkringsbranschen?

– Haha, ja det är ju en ny bransch för mig som jag ändå har jobbat lite parallellt med i rollen som räddningschef. Jag har sneglat på branschen länge och funderat på att det kanske finns något intressant för mig att göra där.

Jag kan tänka mig att du kan bidra med en del expertis inom exempelvis brandskydd?

– Ja, visst är det så. Jag är ju utbildad brandingenjör och de delarna har jag kompetens för redan nu. Brandskydd och byggande kan man väl säga eftersom jag varit i byggbranschen tidigare också. Det är de delarna som ligger mig närmast, sen är det en del saker som jag behöver lära mig. Det är roligt att utveckla sig.

När börjar du det nya jobbet och hur länge är du tjänstledig?

– Jag börjar första februari 2013. så det är långt bort och jag har några månader kvar. Jag är tjänstledig ett år till att börja med och under den perioden måste kommunalförbundet hitta en lösning temporärt.