Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räcker inte att stå på tre ben

För ett år sedan skrev jag en motion om hur viktigt det är att kommunen har ambitioner med våra gymnasier.

Elever och lärare måste tydligt få veta vad politiken vill med gymnasieskolorna i Bollnäs. Motionen handlade om vilka program som ska finnas utifrån elevers val och möjlighet till arbete och vilka program som vi ska satsa på för att ha utbildad arbetskraft i framtiden. Den motionen bifölls, men verkställdes aldrig.

Illa, men det kan jag köpa som politiker sittande i opposition. Värre ser jag det för elever och lärare på gymnasierna. Det gick ett helt år innan Barn- och Utbildningsnämnden bestämde sig vilka program som ska finnas kvar. Hur ska skolor helhjärtat kunna marknadsföra sig själva och sina program med så mycket osäkerhet?

Nu kommer Jan Lahenkorva tillsammans med sin tänkta efterträdare på ordförandestolen Kristoffer Lindberg med någon form av avsiktsförklaring. De pekar ut tre ben som gymnasiet i Bollnäs ska stå på. Det är bra områden, idrott, kultur och entreprenörskap. Men det räcker inte, tydligare måste vi som politiker vara.

Vem tänker ni ska vårda oss när vi blir sjuka? Vem ska rita och bygga våra hus? Vem ska jobba i äldreomsorgen? Vem ska utbildas till lärare? Vem ska arbeta som kompetenta tjänstemän i vår kommun? Hur skapar vi kunniga politiker med förmåga att se runt hörnet och påverka utvecklingen?

För Centerpartiet är det givet att det ska finnas både yrkes- och studieförberedande program. Det är vårt sätt att höja utbildningsnivån i kommunen.

Bengt-Olov Renöfält

gruppledare Centerpartiet Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel