Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Racer Rose trots galopp

Att V75-meriterade hästar dyker upp när det handlar om breddtrav ärinte så vanligt, men skillnaden var uppenbar när det handlade om Racer Rose.

HUDIKSVALL. Racer Rose är uppfödd, ägd och tränad av Åsa Rosén och även om hon känner hästen, kunde hon inte undvika en galopp.

– Hon är inte så snabb från början utan måste få starta i sin egen takt, annarskan hon galoppera, förklarade Åsa.

Efter galoppen gick det undan och trots att hon tvingades långt ut i sistasväng avgjorde Racer Rose ansträngningslöst och vann på 1.17,5/2 160 meter.

V5-omgången inleddes av Red Carpet, tränad av Anders Blomqvist och körd av Anders Eriksson. Ett samspelt ekipage som avgjorde på styrka.

– Jag vet att han alltid håller sig fart och jag vann mitt första lopp med den här hästen, sade Anders.

Storfavoriten Blue Star Comet (13 för tio) satte inte en fot rätt i starten i nästa avdelning där det istället blev en skräll genom 44-oddsaren Cool Pleasure och Jonas Martinsson efter ett lopp i andra ytter. Bergsåkersamatören JeanetteAndersson tränar.

Öystein Tjomsland presenterade två nyförvärv såsom båda imponerade. Todd Tabac hamnade efterhand utvändigt för körande Vidar Tjomsland och var starkast till slut på 1.27,9/2 140 meter.

– Han var lite vansklig att köra och jag koncentrerade mig på att körafelfritt, sade Vidar.

Den som imponerade mest var emellertid Horgen Juel som var helt överlägsen för Vidar i V4-avslutningen. Hästen sänkte rekordet med 1.29,4/1 660 meter och avslutade 1.27,5 sista tusen.

V5-omgången avslutades av Claes Liljeqvist och Digital Photo som ledde frånstart till mål.

– Jag stack det jag kunde 500 kvar, men det blev hårt i mål, sade Claes.

Hans Östbergs Timotejs Diva har tagit lite tid på sig, men som 5-åring verkarhon vuxit i kroppen och nu ledde hon från start till mål för Ove Berglin ochsegrade på 1.17,0/1 640 meter.

– Det är en stor häst som lägger mycket mark under sig, menade Berglin.

Fem år är även fuxen Prins Odin som inlett karriären bra för Bergsåkersamatören Jan-Olov Söderström. Tredje segern i nionde starten blev enkel i ett loppingående i Next Generation. I sulkyn satt Victor Karlsson.

– Det var inte utsålt, men han blev lite bekväm och sprang och väntade på dem.När han kom först, sade Victor.

V4-omgången blev favoritbetonad och Felicia var nästa i raden sedan MagnusKårvall kört sig till ledningen på första bortre. Hon såg sedan slagen ut mittpå upploppet, men redde upp det sedan utvändiga Felix N.O. strulat med travet.