Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pyret för hela slanten i Storvik

Första, andra, tredje!
Nej, vi pratar inte auktion, utan om Pyret Öhrns fina facit när X-cupen i folkrace fortsatte på Kyrkberget i Storvik i lördags!

Annons

Pyret kvalade in till C-final i damklassen efter det att framvagnen i VW-”bubblan”gått sönder i det tredje åket. Efter att ha toppat från start till mål här kunde Söderhamnstjejen trots allt ladda upp inför en stundande B-final.

Här tampades hon i första hand med lillasyster Mimmi Öhrn. Pyret drog till slut det längsta strået och var därmed i den efterlängtade A-finalen.

Skulle det bli tredje raka här? Jodå!

– Men visst var jag lite orolig att framvagnen skulle paja ännu en gång. Banan kändes extra gropig, skrattade Pyret efteråt.

Med i A-finalen var även Marie Johansson, Söderhamn, ensam om att ta sig obesegrad genom kvalomgångarna. Tyvärr blev det en kort resa, närkontakt av första graden var inte hälsosamt för bilen som tackade för sig. Marie prisbedömdes som sexa.

I seniorklassen lyckades Niklas Hedberg bäst av söderhamnarna med en fjärdeplats i B-finalen. Stefan Schelin hamnade i räcket i den första kurvan i C-finalen och det var bara att kasta in handduken.

Bland juniorerna slutade Viktor Eriksson femma i C-finalen.

KURT ELIASSON