Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Py Bäckman hänförde publiken i Färila kyrka

I midsommartid inledde konserten i Färila kyrka under söndagskvällen. Bänkradera var fyllda när Py Bäckman tog ton. Vid sin sida hade hon Rune Broberg på piano och Färila sångkör bakom sig.

Redan en och en halv timme innan konserten skulle starta började de första besökarna att dyka upp utanför kyrkporten.

Med låtar som Gabriellas sång, Stad i ljus och Min plats på jorden hänförde Py Bäckman publiken på plats.

Mellan låtarna berättar Py om när hon skrev dem eller skojar med Rune som sitter vid pianot. Publiken skrattar och applåderar.

– Det känns jätteroligt att ha Py Bäckman i kyrkan, jag har ju inte träffat henne tidigare så det blev en ny trevlig bekantskap. Och Rune är eminent vid flygeln så det är ett sant nöje, säger Ann-Christin Svedman, ledare för Färila sångkör.

Det är med jämna mellanrum som konserterna ljuder i Färila kyrka, ibland med mer kända artister och ibland med lokala.

– Det var Rune Broberg, hennes pianist, som ringde och sa att de skulle ut på en liten turné. Så frågade han om de kunde komma förbi Färila under våren, berättar Ann-Christin Svedman.

Kören hade förberett sig inför konserten genom att öva för sig själva. Det var först under söndagen som de fick öva tillsammans med Rune Broberg och Py Bäckman.

– Det var inte nervöst men man får skärpa till sig lite. Vi hade ju gjort alla förberedelser innan men sen blir det alltid lite ändringar, men kören är väldigt flexibel och duktig så de hänger med, säger Ann-Christin Svedman.