Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pulsad strålning bakom många sjukdomar

Blixten verkar sölig jämfört med den hastighet den trådlösa tekniken använder, när den växlar mellan olika frekvenser som skickas ut från sändarna, skriver insändaren som oroas över den moderna tekniken.

Det kallas pulsad strålning. Utan den blir det inte många tjänster i mobiler och plattor.

De många vetenskapsmän som studerat den pulsade strålningen har visat, att den skadar celler i allt levande. Skador kan uppstå vid mycket lägre strålning än den vi utsätts för hela tiden av mobilsändarna. Vilket organ som helst i din kropp kan drabbas när som helst. Det är en av orsakerna till den ökade stressen och sjukligheten, till exempel cancer, adhd, elöverkänslighet, hjärtsjukdomar, stroke, sömnrubbningar, nedsatt tanke-, minnes- och koncentrationsförmåga, med mera.

Torsdagen den 20 januari gick forskarna Maria Feuchting och Jimmie Estenberg ut i radions P1 och påstod att strålningen är låg och inte kan skada, möjligen barn. Men strålningen är skyhög i förhållande till vad vi tål i längden.

De sa också att vetenskapsrådet studerat vetenskapliga rapporter som inte visat skador. Det finns tusentals rapporter om detta. Ungefär hälften har studerat enskilda frekvenser, alltså inte pulsad strålning. Därför säger de rapporterna inget om den trådlösa teknikens risker.

Feuchtings påstående att hjärntumörerna inte ökat i antal, är ren lögn. Socialstyrelsen är ansvarig för den statistiken, men mörkar statistikrapporter från sjukhusen.

Det är sant, att det inte finns nog med studier om hur barn skadas av strålningen, men de är alltid känsligare än vuxna för alla slags gifter och påfrestningar. Barncancern ökar stadigt och adhd-ökningen är enorm sedan mobiltekniken infördes.

Strålskyddsstiftelsen och andra seriösa sajter berättar mera. Sök till exempel på Martin Pall.

Märta Tollet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel