Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Puckad eller normalpuckad?

Ni som mår illa av att Pär Johansson, initiativtagaren till Glada Hudik-teatern, tjänar pengar på sina gåvor. Förstår ni egentligen vad han har åstadkommit?

Han har lyft fram människor, så att de verkligen känner sig betydelsefulla, från att tidigare levt i en miljö där ingen såg dem förutom närmast anhöriga.

Pär har sett till så att de blivit uppskattade av människor till och med på andra sidan Atlanten, deras föräldrar känner stolthet över sina barn, vilket föräldrar tycker om att göra så de kan berätta för sina vänner om sina barns framgångar. På grund av honom blommar det upp förståndshandikappade i flera sammanhang. Varje söndagsmorgon har tre som de beskriver sig själva ”puckade” människor från Malmö sändning på P4 mellan sju och åtta, tv-programmet I en annan del av Köping, flera revygäng med förståndshandikappade poppar upp med mera. Mycket av det vi nu ser, tar del av och pratar om på våra arbetsplatser är tack vare Pär.

Jag tycker att det är helt fantastiskt att dessa människor fått möjlighet att komma fram i ljuset och känna att även de har en betydelse i samhället, varje människa har något att ge men de allra flesta behöver hjälp på något vis, för att bli synliggjorda, så är det även för både dig och mig ”normalpuckade”, citat från Mifforadio.

Jag tycker det är helt fantastiskt att Pär tjänar miljoner på de gåvor han fått, Pärs barndomskompis Tomas Brolin tjänade miljoner på sin gåva, fotbollen. Det har inte retat någon vad jag vet. Vad är det för skillnad?

Om vårt samhälle ska utvecklas i positiv riktning, vara trevligt och spännande att leva i behöver vi människor som tar ut svängarna lite mera än oss ”normalpuckade”

Olle Persson

kristdemokraterna

Norrala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel