Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiksuccé i år igen

/
  • Stråkinstrument blandades med blåsinstrument i pampiga arrangemang.
  • Dansgrupperna hade jobbat hårt med scenkläder, rekvisita och koreografier.
  • Närmare 200 ungdomar från mellanstadieålder upp till gymnasieålder deltog i kulturskolans Grand final.
  • Dansgrupperna bjöd på många fantasifulla koreografier och genomtänkta scenkläder.

Kulturskolans traditionella Grand final fortsätter att locka storpublik. Trots att arrangemanget utökats till två föreställningar gapade inte många stolar tomma i konsertsalen i Folkets hus i Hudiksvall på onsdagskvällen när premiären av årets upplaga ägde rum.

Annons

Temat för 2009 års Grand final var schlager. Kvällen inleddes med ett pampigt arrangemang av ABBA-låten Waterloo och fortsatte sedan med en inledningssketch av dramagruppen.

Gamla klassiker blandades med nyare schlagerlåtar och de närmare 200 ungdomar som uppträdde under kvällen visar upp flera färdigheter. Solosång blandades med körsång som blandades med ljuden från olika instrument. Och som pricken över i fanns dansgruppernas koreografier.

– Ungdomarna har varit med själva och bestämt temat schlager och valt ut låtar. Från början hade vi ett 60-tal låtar på förslag som vi sedan skalade ner så ungefär en tredjedel blev kvar, säger musikläraren Karl-Erik Strandell.

Och publiken verkade trivas under kvällen. Det är nog ingen högoddsare att gissa att det kommer att vara lika stor publik nästa år igen.

Mer läsning

Annons